Skip to main content

Featured

Il Gallo della Checca - Ranzo (IM)

Il Gallo della Checca, a truffle restaurant with its own Tartufaia as well as an osteria and wine shop since 1986, is located in Ranzo, a small inland Ligurian village on the border with Piedmont. One does not arrive here by accident, but because of the gastronomic value of the address, which is certainly worth a special detour. As you cross the threshold of the entrance, you will find yourself immersed in a quaint rustic-elegant style setting, full of curious elements, from the piano to the tiled stove, from the collection of ceramic roosters to vintage and modern racing bicycles, a great passion of Chef and Patron Ugo Vairo. The main hall is decorated like a wedding favor, with oriental carpets and many well-displayed bottles. Ugo Vairo and Renata Siboni run a place that easily wins over its customers. It's got all the right ingredients: an atmosphere that's elegant and refined, but still relaxed; service that's meticulous yet feels like family; and exc...

SPAGHETTO ZONCOLAN, di Stefano Basello Ristorante 1905 Hotel Là di Moret...



Spaghetto Benedetto Cavalieri cotto nel brodo di fieno, crema di nocciole, Cuc di Mont, salsa all’Allium Victorialis e polvere di licheni. Lo spaghettone cotto nel fieno è stato mantecato con burro affumicato e formaggio di Malga Çuç di Mont, Presidio Slow Food prodotto sul monte Zoncolan; poi adagiato su crema di nocciole e guarnito con salsa all’aglio serpentino e polvere di licheni. Vengono fornite cuffiette con musica rilassante da indossare durante la degustazione. Il piatto ci è stato presentato al tavolo dal suo autore in cucina, Stefano
Ristorante 1905 Ristorante fine dining in hotel Viale Tricesimo, 276 Udine T. +39 0432 545096 M. +39 351 911 3359

Guarda il reportage completo in Convivium: 👉 https://www.convivium.club/reportage/convivium/friuli/ristorante-1905

Scopri la Guida Convivium 👉 https://www.convivium.club/
Iscriviti al canale di Convivium!
@ConviviumReportage

Comments

Popular Posts