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Il Gallo della Checca - Ranzo (IM)

Il Gallo della Checca, a truffle restaurant with its own Tartufaia as well as an osteria and wine shop since 1986, is located in Ranzo, a small inland Ligurian village on the border with Piedmont. One does not arrive here by accident, but because of the gastronomic value of the address, which is certainly worth a special detour. As you cross the threshold of the entrance, you will find yourself immersed in a quaint rustic-elegant style setting, full of curious elements, from the piano to the tiled stove, from the collection of ceramic roosters to vintage and modern racing bicycles, a great passion of Chef and Patron Ugo Vairo. The main hall is decorated like a wedding favor, with oriental carpets and many well-displayed bottles. Ugo Vairo and Renata Siboni run a place that easily wins over its customers. It's got all the right ingredients: an atmosphere that's elegant and refined, but still relaxed; service that's meticulous yet feels like family; and exc...

Chef Luca Piccinelli Il nostro pasto Villa Tiboldi @villatiboldi



Metodo Classico VSQ Brut Nature Rosée, degorgiato Inverno 2025, @malvirawinery
Le chips ai fiori.
Il pane fatto in casa condito al momento con un filo di Extravergine pinerolese Antiquo.
Tartellette con erba cipollina e ricotta stagionata.
Cracker di grano con salsa antica e tuorlo marinato.
Roero Arneis docg Renesio 2019, Malvirà
Asparagi al barbecue, robiola ai tre latti e nocciole.
Langhe doc Bianco Treuve 2015, Malvirà
Salmerino marinato, piselli e burro al dashi.
Roero docg 2020, Malvirà
Risotto alle ortiche, mozzarella di bufala e gel al carpione.
Roero docg Riserva S.S. Trinità 2019, Malvirà
Spaghetti al limone e bottarga di trota.
Tortelli di gallina alla brace, ceci e mela.
Roero docg Riserva Mombeltramo 2011, Malvirà
Coniglio, salsiccia di Bra e olive.
Agnello, senape e funghi cardoncelli.
Birbet, vino spumante di qualità del tipo aromatico Malvirà
Fragole, seirass e lemongrass.
Vermouth Rosso di Torino D. Ulrich, Marolo @grappamarolo
Cioccolato bianco, mango e tè nero.
Renesium, Vino ottenuto da uve stramature, Malvirà
Pera, vaniglia e mascarpone.
Caffè e piccola pasticceria.
Villa Tiboldi Case Sparse Tiboldi, 127 Canale (CN) T. +39 0173 970388

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