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Il Gallo della Checca - Ranzo (IM)

Il Gallo della Checca, a truffle restaurant with its own Tartufaia as well as an osteria and wine shop since 1986, is located in Ranzo, a small inland Ligurian village on the border with Piedmont. One does not arrive here by accident, but because of the gastronomic value of the address, which is certainly worth a special detour. As you cross the threshold of the entrance, you will find yourself immersed in a quaint rustic-elegant style setting, full of curious elements, from the piano to the tiled stove, from the collection of ceramic roosters to vintage and modern racing bicycles, a great passion of Chef and Patron Ugo Vairo. The main hall is decorated like a wedding favor, with oriental carpets and many well-displayed bottles. Ugo Vairo and Renata Siboni run a place that easily wins over its customers. It's got all the right ingredients: an atmosphere that's elegant and refined, but still relaxed; service that's meticulous yet feels like family; and exc...

Le cajettes… Chef: Luca Giraudo e Luca Castellano Il Lupo e la Greppia @...



Le cajettes – in dialetto piemontese calhëtte – sono degli gnocchi di patate tipici dell’alta Val di Susa.
Nati a Rochemolles, una frazione di Bardonecchia, sono profondamente legati alla tradizione occitana.
Sono degli iconici gnocchi cotti nel brodo e conditi con burro e salvia.
La ricetta è tramandata di generazione in generazione, e ogni casa custodisce le proprie dosi e i propri ingredienti: anche perché, essendo un piatto fondamentalmente anti-spreco, ognuno le cucinava con quello che aveva.
Il Lupo e la Greppia Via del Beth, 13 Borgata Plan, Pragelato (TO) M: +39 366 145 8801

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