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Il Gallo della Checca - Ranzo (IM)

Il Gallo della Checca, a truffle restaurant with its own Tartufaia as well as an osteria and wine shop since 1986, is located in Ranzo, a small inland Ligurian village on the border with Piedmont. One does not arrive here by accident, but because of the gastronomic value of the address, which is certainly worth a special detour. As you cross the threshold of the entrance, you will find yourself immersed in a quaint rustic-elegant style setting, full of curious elements, from the piano to the tiled stove, from the collection of ceramic roosters to vintage and modern racing bicycles, a great passion of Chef and Patron Ugo Vairo. The main hall is decorated like a wedding favor, with oriental carpets and many well-displayed bottles. Ugo Vairo and Renata Siboni run a place that easily wins over its customers. It's got all the right ingredients: an atmosphere that's elegant and refined, but still relaxed; service that's meticulous yet feels like family; and exc...

La mattina… Chef: Stefano Trentini Ristorante Trentatré @al33_it



La Mattina
“Fammi un dolce che riproduca quello che vedo quando mi sveglio alla mattina”, chiese un giorno la moglie Maria.
... E così che è nato un dessert ispirato al cielo rosato dell’alba (la crema di rabarbaro di un rosa molto acceso), alle rondini (gli uccellini di cioccolato bianco su bavarese al lampone, nebulizzata con essenza alla viola per conferire una nota olfattiva legata al mattino), alle nuvole (la nuvola di zucchero filato contenente del croccante di pistacchio, che, appoggiata sul rabarbaro, si scioglie lasciando la sua dolcezza zuccherina).
Trentatré Via Vittorio Emanuele II, 103 Cherasco (CN) M: +39 331 203 3999

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