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Bino - Savona

Bino Restaurant enjoys a privileged location inside the Museum of Ceramics in Savona, in a very central area, right in front of the Bishop's Curia buildings. Crossing the threshold, the rooms are very bright and modern, the result of a tastefully done renovation. Thanks to its very special location, the venue lends itself to hosting artistic and cultural exhibitions, as well as events of interest and prestige in which cuisine and food culture are the protagonists. The restored work by Agenore Fabbri, "The Birth of Ceramics," stands out in the small room at the back, while numerous contemporary works have been placed on the shelves in the entrance area. The dining area is divided into a long, rectangular-shaped room, which is followed by a smaller, more intimate room. The look is modern and informal, with the predominance of light colors and blazing lights. With the Bino Restaurant, Chef Giuseppe Ricchebuono has also confirmed his entrepreneurial foresig...

Chef Pietro Carlo Pezzati, Antica Locanda del Falco @locandadelfalco #chef



Il nostro pasto … Chef: Pietro Carlo Pezzati Antica Locanda del Falco @locandadelfalco
Pane di produzione artigianale. Focaccia e cracker con semi di lio e canapa in casa Finocchio arrostito al burro, condito con gastrique di yuzu, salsa vierge a base di finger lime e finocchietto e, da bere in accompagnamento, brodo di sedano Colli Piacentini doc Malvasia Fermo 2022, La Ciocca, Carpaneto Piacentino @azienda_agricola_la_ciocca
BERETTINA LA ZUCCA PIACENTINA con ricotta grigliata, fichi in melassa, olio alle foglie di fico
RISOTTO AGLI AGRUMI con yuzu e sommacco. Emilia IGT Bianco Campo di Ponte 2021, Il Maiolo, Ponte dell’Olio @ilmaiolowines
MALFATTI ragù di anatra, cacao artigianale, funghi Shiitake di Biofilìa, olio di alloro e riduzione di Bargnoli
OMBRINA E SEDANO RAPA con vongole, sedano rapa grigliato, fumetto al levistico. Vino Rosso Filarole, Filarole, Pianello Val Tidone @filarole
FARAONA COTTA SULL’OSSO con fonduta di Capraber, miso di castagne, topinambur Tocaji Aszù 5 Puttonyos 2013, Disznókő, Disznókő
MONTE BIANCO SORBETTO di kiwi rosso
Antica Locanda del Falco Ristorante tipico con cucina contemporanea Località Borgo di Rivalta, 4 Gazzola (PC) T: +39 0523 1820269 / +39 0523 978101 M: +39 327 6654555

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