Skip to main content

Featured

Casa Lanzafame - Carmagnola (TO)

Casa Lanzafame, a Sicilian fish restaurant, is located in Carmagnola, in a restricted traffic area accessible until dinner time. The exterior does not go unnoticed, vast and blazing with lights. The ancient 16th century building has been the subject of a careful and tasteful renovation. The rectangular main dining room overlooks the exteriors with large windows on one side and the internal courtyard on the other. The spaces are pleasant and well furnished. The side facing the kitchens hosts a couple of "table d'hôte" tables from which to watch the preparations and plating. In the charming outdoor area equipped with umbrellas you can relax with an aperitif. There is the aromatarium, rich, tidy and well cared for, a great resource for the kitchen. Casa Lanzafame will amaze you with authentic cuisine featuring the freshest fish, expertly treated. The "Cunto di Mare", a course of appetizers made of delicious crudités alternating with well-studi...

Chef Pietro Carlo Pezzati, Antica Locanda del Falco @locandadelfalco #chef



Il nostro pasto … Chef: Pietro Carlo Pezzati Antica Locanda del Falco @locandadelfalco
Pane di produzione artigianale. Focaccia e cracker con semi di lio e canapa in casa Finocchio arrostito al burro, condito con gastrique di yuzu, salsa vierge a base di finger lime e finocchietto e, da bere in accompagnamento, brodo di sedano Colli Piacentini doc Malvasia Fermo 2022, La Ciocca, Carpaneto Piacentino @azienda_agricola_la_ciocca
BERETTINA LA ZUCCA PIACENTINA con ricotta grigliata, fichi in melassa, olio alle foglie di fico
RISOTTO AGLI AGRUMI con yuzu e sommacco. Emilia IGT Bianco Campo di Ponte 2021, Il Maiolo, Ponte dell’Olio @ilmaiolowines
MALFATTI ragù di anatra, cacao artigianale, funghi Shiitake di Biofilìa, olio di alloro e riduzione di Bargnoli
OMBRINA E SEDANO RAPA con vongole, sedano rapa grigliato, fumetto al levistico. Vino Rosso Filarole, Filarole, Pianello Val Tidone @filarole
FARAONA COTTA SULL’OSSO con fonduta di Capraber, miso di castagne, topinambur Tocaji Aszù 5 Puttonyos 2013, Disznókő, Disznókő
MONTE BIANCO SORBETTO di kiwi rosso
Antica Locanda del Falco Ristorante tipico con cucina contemporanea Località Borgo di Rivalta, 4 Gazzola (PC) T: +39 0523 1820269 / +39 0523 978101 M: +39 327 6654555

Guarda il reportage completo in Convivium: 👉 https://www.convivium.club/reportage/convivium/emilia/antica-locanda-del-falco

Scopri la Guida Convivium 👉 https://www.convivium.club/
Iscriviti al canale di Convivium!
@ConviviumReportage

Comments

Popular Posts