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Il Gallo della Checca - Ranzo (IM)

Il Gallo della Checca, a truffle restaurant with its own Tartufaia as well as an osteria and wine shop since 1986, is located in Ranzo, a small inland Ligurian village on the border with Piedmont. One does not arrive here by accident, but because of the gastronomic value of the address, which is certainly worth a special detour. As you cross the threshold of the entrance, you will find yourself immersed in a quaint rustic-elegant style setting, full of curious elements, from the piano to the tiled stove, from the collection of ceramic roosters to vintage and modern racing bicycles, a great passion of Chef and Patron Ugo Vairo. The main hall is decorated like a wedding favor, with oriental carpets and many well-displayed bottles. Ugo Vairo and Renata Siboni run a place that easily wins over its customers. It's got all the right ingredients: an atmosphere that's elegant and refined, but still relaxed; service that's meticulous yet feels like family; and exc...

Chef Pietro Carlo Pezzati, Antica Locanda del Falco @locandadelfalco #chef



Il nostro pasto … Chef: Pietro Carlo Pezzati Antica Locanda del Falco @locandadelfalco
Pane di produzione artigianale. Focaccia e cracker con semi di lio e canapa in casa Finocchio arrostito al burro, condito con gastrique di yuzu, salsa vierge a base di finger lime e finocchietto e, da bere in accompagnamento, brodo di sedano Colli Piacentini doc Malvasia Fermo 2022, La Ciocca, Carpaneto Piacentino @azienda_agricola_la_ciocca
BERETTINA LA ZUCCA PIACENTINA con ricotta grigliata, fichi in melassa, olio alle foglie di fico
RISOTTO AGLI AGRUMI con yuzu e sommacco. Emilia IGT Bianco Campo di Ponte 2021, Il Maiolo, Ponte dell’Olio @ilmaiolowines
MALFATTI ragù di anatra, cacao artigianale, funghi Shiitake di Biofilìa, olio di alloro e riduzione di Bargnoli
OMBRINA E SEDANO RAPA con vongole, sedano rapa grigliato, fumetto al levistico. Vino Rosso Filarole, Filarole, Pianello Val Tidone @filarole
FARAONA COTTA SULL’OSSO con fonduta di Capraber, miso di castagne, topinambur Tocaji Aszù 5 Puttonyos 2013, Disznókő, Disznókő
MONTE BIANCO SORBETTO di kiwi rosso
Antica Locanda del Falco Ristorante tipico con cucina contemporanea Località Borgo di Rivalta, 4 Gazzola (PC) T: +39 0523 1820269 / +39 0523 978101 M: +39 327 6654555

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