Skip to main content

Featured

Agua Bistro' del Mare - Bordighera (IM)

Agua Bistro' del Mare was born in 2009 from an offshoot of "La Via Romana", where chef Pino Franzé had obtained the coveted Michelin star. The first location in the Sant'Ampelio bathing establishment was subsequently moved to the beautiful seaside promenade, which today it overlooks with a pleasant terrace. The interiors are divided into a single airy room, with modern furnishings and marble floors. The terrace with sea view is a fundamental resource during the summer. Pino Franzé's is a very fresh fish cuisine, treated with simplicity, harmony and elegance: tasty, rich and inviting dishes, which satisfy the appetite and invite you to return. A cuisine made with the use of impeccable but also accessible quality materials, a reflection of the daily availability of the market and the fish. Also on this occasion we awarded Agua Bistro' del Mare the 2025 Convivium parchment which attests to its excellence in the quality of its cuisine and hosp...

Sole by Stefano Mattara Il nostro pasto @chefstefanomattara @nuvolegarde...



Aperitivo con stuzzichini
Franciacorta docg Brut Francesco I, Uberti @uberti_franciacorta
Gelato al Gorgonzola servito con pere caramellate, noci e una terra di olive taggiasche
Franciacorta docg Rosé Brut Francesco I, degorgiato Luglio 2024, Uberti @uberti_franciacorta
Il panino cotto al vapore, servito con una mousse di caprino di Casale Roccolo @casaleroccolo.it
La tartelletta con mousse di melanzana ed olio al timo.
Storione
Amarone della Valpolicella docg Adalia Ruvaln 2019, Camerani Marinella @az.agr.camerani
Tartare di Anatra
Vigneti delle Dolomiti IGT Sauvignon Blanc Vette di San Leonardo 2023, prodotto da San Leonardo @sanleonardo_
Pesce Siluro
Vermentino di Gallura Superiore doc Vign’Angena Vendemmia 2023, Capichera @capicherawinery
Riso Carnaroli Riserva San Massimo mantecato con burrata affumicata, è servito con Gamberi Rossi di Mazara del Vallo, crumble di pistacchio di Bronte, arancia fermentata.
Sicilia doc Tenuta Regaleali Chardonnay Vigna San Francesco Vendemmia 2022, imbottigliato da Tasca Conti d’Almerita, Sclafani Bagni @tascadalmerita
Spaghetti di Gragnano
serviti con “missoltini” (Agoni salati ed essiccati), salsa alla rapa rosa, yogurt acido e una spruzzata di pepe rosa.
Birra Sogno Lucido Double Pils prodotta da Birrificio Italiano @birrificioitaliano
Anguilla
cotta al barbeque
Romagna DOP Sangiovese Oriolo 2016, I Sabbioni @sabbioniforli
Filetto di Capriolo
Come predessert, un altro gioco: la scarpetta.
Il dessert è un Gin Tonic al piatto
Caffè e piccola pasticceria
Sole by Stefano Mattara Piazza Bonacossa 12 Brunate (CO) T: +39 031 443 6070

Guarda il reportage completo in Convivium: 👉 https://www.convivium.club/reportage/convivium/lombardia/como/sole-by-stefano-mattara

Scopri la Guida Convivium 👉 https://www.convivium.club/
Iscriviti al canale di Convivium!
@ConviviumReportage

Comments

Popular Posts